فایل صوتی میزگرد بررسی دستاوردها و چالشهای هوشمندسازی یارانه نان منتشر شد
پادکست : رادیو عصر پرداخت
مدیرمسوول: عبداله افتاده
مهمانان: محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی و سیدابراهیم حسینینژاد، مدیرعامل شرکت فناوران انیاک
موسیقی : معین صالحی
اسپانسر : شرکت بهپرداخت ملت و بانک تجارت
اردیبهشتماه امسال، همزمان با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از برخی کالاهای اساسی و افزایش یارانه برای دهکهای پایین جامعه، صحبت از حذف سوبسید پرداختی دولت به آرد نانواییها، جلوگیری از زیرفروشی و قاچاق این کالای استراتژیک به میان آمد. نکته حائز اهمیت این است که دولت، این بار، قصد دارد به جای واریز مبلغ نقدی سوبسید نان به حساب مردم، طبق روال گذشته در این طرح، مردم با قیمت پایین، نان موردنیاز خود را از نانواییها تهیه کنند و کارت بکشند و در ادامه، یارانه نان بر حسب میزان فروش به نانواها پرداخت شود.
سامانه یکپارچه تامین و توزیع آرد، از بهمن ۱۴۰۰ با حدود ۷۵ هزار نانوایی آزادپز و سهمیهای در کشور، در بانک سپه راهاندازی شد. فروردینماه امسال، همزمان با طرح حذف یارانه نان مشخص شد بانک سپه، مدیریت جریان مالی در نانواییها را طی طرحی به شرکت زیرمجموعه خود یعنی شرکت پرداخت الکترونیک سایانکارت واگذار کرده است. این شرکت نیز با خرید ۱۲۰ هزار دستکاه کارتخوان اندرویدی، انحصار این بازار را در اختیار گرفت.
اینکه این طرح، از نظر کسبوکاری و تجاری برای سایانکارت و بانک دولتی سپه که از جیب بیتالمال هزینه میکند، صرفه اقتصادی داشته یا خیر و اینکه چقدر در پیشبرد اهداف دولت موثر بوده، از جمله موضوعات این برنامه است.
از طرف دیگر، هفتههای گذشته، شرکتی به نام «خدمات فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان» با نام اختصاری «فارا» وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در بحشهای مختلف خبری صداوسیما اعلام کرد طبق طرحی قرار است با اضافه کردن یک بارکدخوان به دستگاههای پوز، آنها را فارغ از مدل شرکتی تبدیل به یک صندوق فروشگاهی کند. در ادامه طبق اخبار، به نظر میرسد به زودی کالابرگ دولتی نیز از طریق این سامانه ارائه شود.
اینکه چه کسی باید هزینه خرید این بارکدخوانها که حدود ۷۰۰ هزار تا یک میلیون تومان است، پرداخت کند، اینکه اصلا آیا کارمزدی برای شرکتهای پرداخت الکترونیک درنظر گرفته شده یا خیر و ابهاماتی مانند اینکه چگونه قرار است فروش فلهای برخی اقلام که توسط خواربارفروشها انجام میشود، در این مدل، پیادهسازی شود، در این میزگرد، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
از اینرو، در یکصد و هفدهمین میزگرد آنلاین از سلسله نشستهای تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال (هشتمین برنامه اقتصاد مدرن) با عنوان «بررسی دستاوردها و چالشهای هوشمندسازی یارانه نان» که با حضور محمد جلال، مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی و سیدابراهیم حسینینژاد، مدیرعامل شرکت فناوران انیاک برگزار شد، چالشهای این حوزه، موردبحث و تبادلنظر قرار گرفت.
ارسال یک نظر