پاسخ نماینده بانک مرکزی به ابهامات نظام جدید پرداخت کارمزد کارتخوانهای فروشگاهی
با تصمیم بانک مرکزی پس از نزدیک به یک دهه از ۴ تیرماه امسال مدل پرداخت کارمزد در صنعت پرداخت کشور تغییر کرد. این در حالی است که پیش از این تمام سهم کارمزد پرداختی توسط بانکها پرداخت میشد و همین رویه باعث شکل گیری مدل اشتباه در نظام پرداخت کشور شده بود.
عصر پرداخت – با تصمیم جدید بانک مرکزی از هفته گذشته دارندگان دستگاههای کارتخوان نیز مکلف به پرداخت کارمزد شدند به نحوی که بر اساس این بخشنامه که با هدف برقراری تعادل و توازن میان “خدمات دریافت شده” و “هزینههای ارائه سرویس و تضمین پایداری زیرساختهای شبکه پرداخت الکترونیکی” تنظیم شده است؛ دارندگان دستگاههای کارتخوان (پذیرندگان) بخشی از کارمزد تراکنشهای خرید را پرداخت میکنند. در نظام جدید کارمزدی، پذیرندگان برای تراکنشهای کمتر از شش میلیون ریال، مبلغ ثابت ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنشهای بالاتر، ۰٫۰۰۰۲ (دو ده هزارم) مبلغ خرید را تا سقف حداکثر ۴۰۰۰۰ ریال به عنوان کارمزد پرداخت می نمایند. خاطر نشان می سازد علیرغم تقبل پرداخت قسمتی از کارمزد شبکه پرداخت توسط پذیرندگان محترم، همچنان بخش عمده این کارمزدها توسط شبکه بانکی تامین خواهد شد. شایان ذکر است مطابق جدول زمانی اجرای این بخشنامه، بجز صنوفی همچون نانوائی ها، سوپر مارکتها، جایگاههای سوخت گیری، واحدهای درمانی و …، نظام جدید کارمزد برای مابقی پذیرندگان از ۴ تیر ماه اجرایی می گردد. زمان اجرای کارمزد برای اصناف مستثنی شده در گام نخست هم، متعاقبا اعلام خواهد شد.
با توجه به برخی موارد و ابهامات در برنامه امروز که با اجرای عبداله افتاده مجری و کارشناس برنامه و آقای دکتر فرهاد فائز سرپرست شرکت شاپرک برگزار شد به برخی ابهامات و مشکلات در این حوزه پرداختیم.
ارسال یک نظر