در حال خواندن
فایل صوتی میزگرد تعدد سامانه‌های بانک‌ مرکزی؛ آری یا نه منتشر شد
0

فایل صوتی میزگرد تعدد سامانه‌های بانک‌ مرکزی؛ آری یا نه منتشر شد

نویسنده:  علی اصغر افتاده1401-02-10

پادکست : رادیو عصر پرداخت

مدیرمسوول:  عبداله افتاده

مهمانان:  احمد سلمانی­ آرانی، مدیرعامل شرکت امید سپه، محمدرضا مانی ­یکتا، معاون اداره نظام­‌های پرداخت بانک مرکزی و مهمان روی خط، محمدحسین دهقان، مدیر اداره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بانک مرکزی

موسیقی : معین صالحی

اسپانسر : شرکت توسعه خدمات الکترونیکی آدونیس

 

یکی از مهم­‌ترین اهداف بانک مرکزی، تجهیز نظام بانکداری الکترونیک کشور به فناوری‌های نوین و تسهیل فرایندهای پرداخت است که دستیابی به این اهداف در سایه تامین زیرساخت‌های امن ملی میسر است. این در حالی است که سال ۱۳۹۵ در راستای لزوم بازنگری فرایندها، سیاست‌ها، تقویت و تثبیت نقش و ماموریت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در نظام اقتصادی و دستیابی به نظام نوین بانکی، با بهره‌گیری از دانش مشاوران خبره داخلی و خارجی و مشارکت تمامی بخش‌های بانک مرکزی، نقشه ‌راه ۱۰ سال آینده نظام بانکی ایران مبتنی بر مفاهیم و استانداردهای آن زمانِ دنیا و منطبق با الگوهای جهانی تدوین شد.

در این بین، سامانه‌­های جدیدی همچون ساتنا، پایا، سحاب، تابا، سنا، نیما، نسیم، چکاوک، شهاب، نهاب، نماد، صیاد، پل و اخیرا شناسه یکتا با نام اختصاری «شیوا» (شناسه یکتای وجه انتقالی)، همگی جزء سامانه‌­ها و سرویس‌­هایی هستند که در چند سال گذشته به بانک­‌ها تکلیف شده تا خود را به این سامانه‌­ها مجهز و با آنها منطبق کنند.

از آنجا که امروزه بانک­‌ها نیز مشکلات بسیاری در حوزه‌­های زیرساختی دارند و علاوه بر آن، رقابت بین آنها، پیچیده­تر شده، به جای اینکه وقت و زمان، صرف ارائه سرویس­‌های جدید کنند، درگیر تامین زیرساخت­‌ها و انطباق با بخشنامه‌­های بانک مرکزی در حوزه فناوری هستند و عملا هیچ بانکی در چند سال گذشته، نتوانسته سرویس نوآورانه برای مردم خلق کند.

هر چند می­دانیم در هیچ­‌کجای دنیا، بی­ثباتی اقتصادی به اندازه کشور ما وجود ندارد و در برخی موارد، شاید چاره­ای جز تصمیمات مقطعی نباشد اما اینکه بانک مرکزی در حوزه‌­هایی مانند مالیات بر دستگاه­‌های کارت­خوان، رمز پویا و… تحت فشار برخی دیگر از سازمان‌­ها قرار می­‌گیرد، موضوعی پذیرفته نیست.

اینکه آیا در دنیا، رگولاتورهای بانکی به اندازه ما، سامانه خلق می­کنند تا در ریزترین جزییات تراکنش­‌ها قرار گیرند، اینکه در حوزه اجرا و حتی نحوه تعامل با پیمانکارها و بسیاری از موضوعات دیگر ورود می­کنند یا خیر و اینکه تا چه زمانی باید منتظر خلق سرویس‌­های جدید نظارتی باشیم، موضوعات مهم و قابل تامل، در حوزه تعدد سامانه­‌های بانکی هستند.

از این­‌رو، در نود و هفتمین میزگرد آنلاین از سلسله نشست­‌های تخصصی بانکداری و اقتصاد دیجیتال با موضوع «تعدد سامانه‌های بانک‌ مرکزی؛ آری یا نه» که با حضور احمد سلمانی­ آرانی، مدیرعامل شرکت امید سپه، محمدرضا مانی ­یکتا، معاون اداره نظام­‌های پرداخت بانک مرکزی و مهمان روی خط، محمدحسین دهقان، مدیر اداره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم بانک مرکزی برگزار شد، چالش‌­ها و راهکارهای تعدد سامانه­‌های بانکی، مورد بحث و تبادل­‌نظر قرار گرفت. آنچه پیش­روی شماست، مشروح این گفت‌­وگوست

 

حس شما نسبت به این خبر چیست؟
دوستش دارم
0%
علاقه‌مندم
0%
نظری ندارم
0%
شگفت زدم
0%
ازش متنفرم
0%
غمگینم
0%
خوشحالم
0%
درباره نویسنده
علی اصغر افتاده

ارسال یک نظر