فایل صوتی میزگرد تحول دیجیتال از نظریه پردازی تا اجرا منتشر شد
تحول دیجیتال یکی از مهمترین مفاهیم جدید در دنیای امروز به شمار میرود، در این تحول ساختار تمامی بخشها و کسب و کارها تغییر خواهد کرد؛ در حقیقت تحول دیجیتال، تغییری شگرف در عملکرد یک سازمان و یا یک کشور با محوریت فناوریهای تحولآفرین از جمله اینترنت اشیا، رایانش ابری، اپلیکیشنهای موبایل، رسانههای اجتماعی، واقعیت مجازی و افزوده، تحلیل گری داده، هوش مصنوعی و بلاکچین عنوان شده که باعث شده تا تحول دیجیتال، تحول کسب و کارهای سنتی گذشته باشد.
صاحبنظران حوزه تحول دیجیتال معتقدند که تحول دیجیتال بیش از این که یک چالش فناورانه برای سازمانها و کسب و کارها باشد، یک چالش انسانی است که در آن فرهنگ و مهارتهای دیجیتال تخصصی برای افراد فعال در حوزه کسب و کار و فرهنگ و مهارتهای عمومی برای عموم شهروندان یک موضوع حائز اهمیت است.
یکی از نکات مهم درباره تحول دیجیتال، فرآیندهای دیجیتالی است؛ در واقع فرآیندهایی که تا به امروز با توسعه فناوری و استفاده از زیرساختهای الکترونیکی از روش سنتی و کاغذی به الکترونیکی تبدیل شده حالا باید دیجیتالی شود و دیگر بحث کانال ارائه خدمت مطرح نیست چرا که دیگر زمان تولید ارزشهایی جدید و ارائه دیجیتال آن به روشی ساده است. محیط دیجیتال محیط آنلاین و الکترونیکی که برای دریافت خدمات تا به امروز در سامانههایی همچون بانکداری الکترونیک یا خدمات الکترونیکی دولت ارائه میشد نیست بلکه تلفیقی از منابع مبتنی بر فناوری اطلاعات و فیزیکی است که تجربهای جذاب و جدید را برای شهروندان و کارکنان سازمانها ایجاد میکند.
موضوع تحول دیجیتال به صورت جدی به یک برنامه متمرکز و اجرایی برای کشورها در جهان تبدیل شده چرا که حرکت به سوی تحول دیجیتال مانند موضوع مرگ و زندگی است؛ در ایران به منظور حرکت به سوی تحول دیجیتالی و اقتصاد دیجیتال، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و وزارت امور اقتصادی و دارایی با تعامل با کسب و کارها و تدوین و انتشار سندهای تحول دیجیتال تلاش کردهاند تا قدم هایی را برای برنامه ریزی و ورود به تحول دیجیتال بردارند که در همین راستا با پیگیری مسولان حوزه بانکی، براساس آمارهای دانشگاه تهران و ارزیابی انجام شده از تحول دیجیتالی در صنایع، صنعت بانکی و پرداخت توانسته تا در میان صنایع ایران در جایگاه نخست قرار بگیرد و به عنوان بخش پیشرو حوزه تحول دیجیتال اعلام شود که نشان از اهمیت موضوع تحول دیجیتال در سیستم بانکی برای ادامه حیات بانکداری است.
بانکها به عنوان مهمترین صنایع بخش مالی کشور و پیشران اقتصاد دیجیتال در حال تدوین استراتژی خود در مسیر تحول دیجیتال و تحقق بانکداری دیجیتال هستند و انتظار میرود تا در سالهای آینده با افزایش مهارت و سرمایه گذاری در بانکها در موضوعاتی همچون بانکداری باز و API خدماتی نوین و دیجیتالی با مشارکت و تعامل با کسب و کارهای نوین از جمله فین تکها به شهروندان ارائه شود که رقابت در میان بانکها ایجاد و نیازهای مردم را رفع میکند و در ادامه با کاهش شعب و هزینههای عملیاتی بانکها در سودآوری قرار گیرند.
اما نکته ای که در میان از اهمیت برخوردار است تفاوت دیدگاه از زاویه دید نظریه پردازی تا عملیاتی کردن تحول دیجیتال در وضعیت کنونی کشور است، چرا که مدیرانی که در لایه اجرایی این موضوع قرار دارند خیلی موافق موضوعاتی که گاها روی کاغذها مستند می شود نیستند چرا که به واسطه تجربه ای که در لایه اجرا به دست آورده اند معتقدند از نظریه پردازی تا اجرای تحول دیجیتال فاصله بسیار است. از همین رو
ما در این میزگرد با آقایان دکتر مهدی شامی زنجانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مهندس فرهاد اینالویی معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین در خصوص این تفاوت دیدگاه ها، گفت و گو کرده ایم .
از شما دعوت می کنیم این میزگرد صریح را بشنوید.
اسپانسر این اپیزود شرکت توسنتکنو
چشمانداز توسنتکنو بهعنوان شرکتی دانشبنیان و تولیدکننده راهکارهای جامع بانکداری و پرداخت الکترونیک در ایران، «پیشروبودن در شکلدهی تجربه خوشایند مردم از جامعه دیجیتال» تعریف شده و مأموریت آن «کاربردیکردن فناوریهای نوین برای توسعه جامعه دیجیتال» است. این شرکت با تمرکز بر موضوع «تحول شعب»، همراه بانکها در سفر دیجیتالی آنهاست. توسعه راهکارهای نوآورانه برای کاربردیکردن تکنولوژیهای جدید دیجیتال و سرمایهگذاری برای افزایش قابلیتهای هوش مصنوعی در آنها، از برنامههای اصلی توسنتکنو است. این شرکت در حوزه سرویس، بهدنبال ارائه خدمات تخصصی متمایز و مطلوب به بانکها و شرکتهای ارائهکننده خدمات پرداخت الکترونیک ایران است
Podcast: Play in new window | Download
ارسال یک نظر