در حال خواندن
رشد ۳۶.۲ درصدی تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی
0

رشد ۳۶.۲ درصدی تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی

نویسنده:  عبداله افتاده1403-03-29

تسهیلات پرداختی بانک‌ها طی ۲ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۷،۲۱۹٫۶ هزار میلیارد ریال است که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱،۹۱۷٫۳ هزار میلیارد ریال (معادل ۳۶٫۲ درصد) افزایش داشته است. همچنین تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۱،۷۹۲٫۴ هزار میلیارد ریال، ۲۴٫۵ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود.

رشد ۳۶.۲ درصدی تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی / سهم ۲۴.۵ درصدی تسهیلات خرد از کل تسهیلات بانکی
روابط عمومی بانک مرکزی، طی دو ماهه ابتدایی سال جاری، از کل تسهیلات پرداختی، مبلغ ۵،۷۲۵٫۰ هزار میلیارد ریال معادل ۷۹٫۳ درصد به صاحبان کسب و کار (حقوقی و غیرحقوقی) و ۱،۴۹۴٫۶ هزار میلیارد ریال معادل ۲۰٫۷ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.

لازم به توضیح است، تسهیلات پرداختی ۲ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۲ مبلغ ۵،۱۵۱٫۹ هزار میلیارد ریال بوده است که با در نظر گرفتن تعدیلات صورت پذیرفته توسط شبکه بانکی به مبلغ ۵،۳۰۲٫۳ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.

جدول ۱ بیانگر هدف از دریافت تسهیلات پرداختی در بخش‌های اقتصادی طی ۲ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ است. سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۲ ماهه سال ۱۴۰۳ مبلغ ۴،۳۹۲٫۷ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶٫۷ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است. همچنین سهم تسهیلات پرداختی در قالب خرید کالای شخصی توسط مصرف کننده نهایی (خانوار) مبلغ ۵۹۳٫۵ هزار میلیارد ریال معادل ۳۹٫۷ درصد از کل تسهیلات پرداختی به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) است.

سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۲ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳ معادل ۱،۸۷۴٫۴ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۴۲٫۷ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش های اقتصادی (مبلغ ۴،۳۹۲٫۷ هزار میلیارد ریال) است. ملاحظه می‌شود از ۲،۱۲۴٫۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۸٫۲ درصد آن (مبلغ ۱،۸۷۴٫۴ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است که بیانگر توجه و اولویت‌دهی به تأمین منابع برای این بخش توسط بانک‌ها در سال ۱۴۰۳ است.

تسهیلات خرد ( کمتر از ۳۰۰۰ میلیون ریال )

از کل تسهیلات پرداختی در دوره یاد شده، مبلغ ۱،۷۰۷٫۴ هزار میلیارد ریال معادل ۲۳٫۶ درصد به صورت تسهیلات خرد اعطا شده است. همچنین مبلغ ۸۵٫۰ هزار میلیارد ریال نیز در قالب کارت‌های اعتباری انجام پذیرفته است، که با احتساب این مبلغ، کل تسهیلات پرداختی خرد (کمتر از سه میلیارد ریال) به مبلغ ۱،۷۹۲٫۴ هزار میلیارد ریال معادل ۲۴٫۵ درصد کل تسهیلات پرداختی را شامل می‌شود. شایان ذکر است با توجه به اینکه تسهیلات پرداختی در قالب کارت‌های اعتباری نیز در بخش خانوار پرداخت شده است، با این اوصاف سهم بخش خانوار از ۲۰٫۷ درصد در جدول‏-۱، به ۲۱٫۶ درصد کل تسهیلات پرداختی افزایش می‌یابد.(جدول۲)

شایان ذکر است که همچنان باید در تداوم مسیر جاری، ملاحظات مربوط به کنترل تورم را نیز در نظر گرفت و همواره مراقب قدرت گرفتن پتانسیل تورمی ناشی از فشار تقاضای کل در اقتصاد نیز بود. بر این اساس ضروری است به افزایش توان مالی بانک‌ها از طریق افزایش سرمایه و بهبود کفایت سرمایه بانک‌ها، کاهش تسهیلات غیرجاری و بازگرداندن آنها به مسیر صحیح اعتباردهی بانک‌ها، افزایش بهره‌وری بانک‌ها در تامین سرمایه در گردش تولیدی، پرهیز از فشارهای مضاعف بر دارایی بانک‌ها و ترغیب بنگاه‌های تولیدی به سمت بازار سرمایه به عنوان یک ابزار مهم درتامین مالی طرح‌های اقتصادی (ایجادی)توجه ویژه‌ای کرد.

حس شما نسبت به این خبر چیست؟
دوستش دارم
0%
علاقه‌مندم
0%
نظری ندارم
0%
شگفت زدم
0%
ازش متنفرم
0%
غمگینم
0%
خوشحالم
0%
درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر